Home Email
NAŠ KONCEPT

Nemim stenam smo ponovno vdihnili življenje. Ker pa vemo, da ne moremo samo jemati, ustvarjamo edinstven koncept treh veder, v katerih pretakamo izkušnje in ideje tradicije in tranzicije:

IZKUSITI: ponujamo možnost, da neposredno izkusite življenje na kmetiji. Naučite se vrtnariti, zasadite drevo, nakrmite živali ali jih peljite na pašo, poskusite skuhati polento na štedilniku…

NAUČITI: ponujamo prostor za delavnice, v katere se po želji aktivno vključimo. Nekaj let smo na domačiji organizirali tabore, delavnice, študentske terenske vaje. Ponujamo tudi prostor za timbuildinge, tečaje (kuharski, fotografski, športni…). Skupinam smo na voljo za strokovno predstavitev območja, po dogovoru organiziramo tudi celoten dogodek.

PRISPEVATI: Če je poletje namenjeno predvsem gostom, ki iščejo oddih, pa smo izven sezone veseli obiskovalcev, ki ustvarjajo za vas. Že nekaj let s študenti oblikovanja materialov organiziramo kamnoseške in lesarske delavnice, katerih cilj je opremiti vas. Prav tako smo s pomočjo študentov geografije popisali pešpoti in pripravili vodničke. S pomočjo prijateljev smo uredili malo knjižnico in galerijo. Našim kreativnim obiskovalcem ponujamo posebno doživetje. Pridite z inovativno idejo in jo uresničite na naših zemljiščih - na kraškem terenu v gozdu, na pašniku, na njivi ali v spomeniško zaščitenih hiškah. Pošljite nam idejo in pogovorili se bomo, kakšne so možnosti za uresničitev.

Morda je to hiška na drevesu? Ali glasbilo sredi gozda. Klopca iz recikliranih materialov ali učilnica v naravi. Ne vemo še, ker bo inovacija. Kreativnim obiskovalcem, ki bodo pustili svoj pečat na koncu sveta, ponujamo brezplačno namestitev!