Škvor Holiday Houses

Robidisce Weekly

Galerija RobidiščeIdeja, kaj z nizkim, kamnitim prostorom, nekdanjim hlevom, ki je za povrhu še kulturno zavarovan in mora ostati (približno, to dodajam jaz) tak kot je bil (z jasli ter kamnitim podom), se je izkristalizirala. Pretekli tedno so minili v znamenju priprave vsega potrebnega…
Simon je zadolžen za “gradbena” dela. Brusenje trami in lesenega stropa, barvanje le teh ter fugiranje kamnitih sten. Sama sem pomagala pri zbijanju stare kvazi malte med kamni ven ter pri barvanju. In pomentanju. In še kaj. Prisluženih nekaj žuljev na uradniške roke.
Prostor bo torej postal galerija. Mala prodajna galerija Robidišče, v kateri bodo razstave, katerih tematika sega na območje Benečije. Prva bo fotografska razstava starih fotografij iz vasi, skupaj z zgodbami.
Del galerije bo tudi mala trgovinica z izdelki iz območja. Ni jih veliko, Simonov oče izdeluje košarice in druge izdelke iz lesa, nekaj je otroških pravljic iz tega območja, vino iz Furlanije, ki je le nekaj km stran, pa med, intenzivno delamo tudi na pripravi majčk z logotipom vasi. In še kaj. Upam, da spodbudimo še koga, ki bo ponujal kaj domačega. Poleg naštetega pa bodo na voljo tudi barve za kamenčke, saj Nadiža ponuja čudovite oblike in kar kliče po ustvarjanju. Idej za trgovinico je ogromno, časa precej manj.
Poletja se neznansko veselim. To bo res čisto naša ideja. Bomo videli, dos edaj je bila velika smola z vremenom, ki je glavni krivec za zamudo. To malce zbija moralo in motivacijo, ampak večji del jo še ostaja. Upam, da bo vložek povrnjen, glavni namen pa je tako ali tako bolj prepoznavnost hiške, ki bo, upamo da drugo leto, na voljo še komu, ki bi rad preživel svoje počitnice s pridihom odmaknjenosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DutchFrenchGermanItalianSpanishEnglish