Škvor Holiday Houses

Robidisce Weekly

Prostovoljci na Robidišču!

Takole so v soboto prostovoljci od vsepovsod zavihali rokave in se lotili čiščenja pašnikov. Staši iz Ptuja, Bartolu iz Splita, Mariu iz Zagreba, Lazaru iz Beograda in Dragu iz Ljubljane se bodo čez teden pridružili še trije. Motivacija, zakaj priti tako daleč, da delajo prostovoljno, je različna. Fanta iz Hrvaške študirata agronomijo in bi rada dobila nekaj prakse, Staša potrebuje pavzo med pripravo diplomske naloge, Drago je ostal brez službe in svoj prosti čas rad koristno izkoristi, še preden bo spet vpet v naporni delovnik, Lazar pa bi rad dokazal, da so na Balkanu, kljub vsej težki zgodovini, lepi kraji in prijazni ljudje. Slovenija je med zadnjimi državami, kjer želi to preveriti. Vodi jih tisti Primož iz Horjula, ki si je “izbral drugače”, kot so ga pred dnevi predstavili v Tedniku. Zanimiva družba! Tudi jaz bom, ko bodo otroci malo večji, spet postala prostovoljka!
In kakšen je delovnik? Ob 7 30 je zajtrk, sledi 4 ure dela, kosilo, popoldansko delo (čiščenje pašnikov, barvanje in priprava prostora za šotorišče, čiščenje vasi, če je dež pa tudi tretje orehov, dela na kmetiji pač ne zmanjka), večeri pa so seveda prosti.
  
Ker je za Simonom že skoraj deset taborov, ker veva, kakšen zalogaj je poskrbeti za delo in moč za toliko ljudi (in nenazadnje ker je bil eden od teh taborov v preteklosti usoden tudi za preskok iskric med nama:)), sva se z veseljem odzvala prošnji Pavle in Igorja, da pristopimo na pomoč. Posodili smo nekaj orodja in pripravili eno marendico za naše volunterje. Simon jim je povedal še nekaj malega o vasi, šli smo na ogled črne kuhinje, žal je zatajila tehnika, da bi si ogledali še filmček o Robidišču pred potresom. Pa drugič.

 Fajn je priti na konec sveta in tam srečati pol sveta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven − 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DutchFrenchGermanItalianSpanishEnglish