Škvor Holiday Houses

Robidisce Weekly

Sezona 2016 / Season 2016

Pa se je začelo. O dogajanju v Posočju več sproti, tule pa zbir dogajanja pri nas:

18.-21.4.2016: Terenske vaje študentov geografije in v sklopu le teh 20.04.2016 ob 17:00:
Pogovor z g. Marijanom Stresom, nekdanjim poveljnikom civilne zaščite in gasilcev Kobarid ter koordinatorjem potresnih dejavnosti v občini Kobarid. Dogodek, ki bo potekal v okviru terenskih vaj študentov geografije Fakultete za humanistične študij in na katerem bo gost podelil bogate izkušnje, ki jih je pridobil pri svojem delu, je odprt za javnost.
Ponedeljek, 16.5.2016 ob 8.30 uri: Priprava incentive programov. 
Delavnica Razvojnega društva Breginsjki kot in LTO Sotočje. Cilj delavnice je priprava 4-5 izvirnih doživljajskih modulov, na katerih bi razvijali našo mikrodestinacijo tudi v prihodnje. Vabljeni vsil ki jih tematika zanima.
7. in 8. maj 2016:  TREJL BILDING VIKEND
Trejl bilding vikend (TBV) 2016 je drugi slovenski vikend druženja, izmenjave izkušenj na področju načrtovanja, izgradnje in legalizacije gorskokolesarskih poti.

Program bodo vodili slovenski trejlbilderji in poznavalci predpisov. Ne bomo dolgovezili, temveč se bomo predvsem pogovarjali o vaših konkretnih težavah ter poskušali poiskati ustrezne rešitve.
Seznanili vas bomo z osnovami načrtovanja in izgradnje gorskokolesarskih poti, o predpisih in zakonih na tem področju, vas podučili, kje pridobiti potrebne podatke za pridobivanje dovoljenj in načrtovanje ter na koncu pridobljeno znanje preizkusili tudi v praksi.
16. – 20.5.2016: Kamen+Les=Vas StoneWood 2016
 

Delavnice na prostem študentov Višje strokovne šole Sežana, smer oblikovanje materialov. Oblikovali bodo kamnito pohištvo za vas Robidišče in na ta način s pomočjo mentorjev in domačinov ohranjali in prenašali bogato kulturno dediščino in veščine na mlajše rodove. Študentje v sklopu delavnice spoznavajo arhitekturne značilnosti območja, ki vključuje tudi potresno varno gradnjo iz tradicionalnih materialov.

Na delavnicah sodelujejo študentje, vabljeni pa so tudi domačini, da se poizkusijo v oblikovanju kamna. 18.5.2016: Giro d’Italia
Ena od etap letošnjega Gira d’Italia gre le streljaj mimo. Pridi navijat!
22.7.2016: Kamišibaj

   Kamišibaj – pripovedovanje zgodb ob slikah – japonsko    papirno gledališče
+ delavnica (primerno za otroke in odrasle)
Pašnik na Robidišču

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DutchFrenchGermanItalianSpanishEnglish